Seattle.

5 april 2025 - Seattle, Washington, Verenigde Staten

Wij gaan weer op reis. Als je onze updates krijgt betekent het dat je nog op de mailinglijst staat. Wil je niet meer meelezen, dan kun je je eenvoudig afmelden of één van ons even een berichtje doen, dan halen we je van de lijst.

Na weken van plannen en stiekem voorbereiden was het vandaag dan eindelijk zover: de verrassingstrip naar Seattle in verband met de verjaardag van Hjalmar. Zo ongeveer iedereen in onze omgeving weet dat we gaan, behalve de aanstaande jarige zelf!

Het voelde de afgelopen week nog steeds onwerkelijk dat we zouden gaan, maar op het moment dat ik dit eerste stukje schrijf, zitten we zo’n 2 1/2 uur in het vliegtuig. Het is 10 over 5 (‘s middags) en we hebben ons warme eten ook al op!

We vertrokken vanmorgen mooi op tijd, nadat we de laatste dingen klaargemaakt hadden voor familie die 2 weken in ons huis zal verblijven. Bij Zwolle Noord stond een vrachtwagen met pech, zodat het verkeer ín Zwolle drukker dan normaal was. Maar  ondanks dat ging de rit naar Schiphol heel snel.

We gaan!Zwartewaterallee

Daar gekomen was het wel wat drukker dan normaal, maar eigenlijk viel het allemaal mee. Ik denk dat we er een uur over hebben gedaan vanaf het parkeren van de auto tot na de douane. Dan is het altijd tijd voor een lekkere beker koffie. Door het meenemen van onze eigen mok, knabbelen we een piepklein stukje van onze ecologische voetprint af 🤭

Schiphol Airport

Onderweg

Onderweg

Deze vliegreis komt in de top 3 van fijne vluchten; aardig cabinepersoneel dat af en aan liep met eten en drankjes, geen irritante passagiers of jengelende kinderen én we waren een uur eerder dan gepland in Seattle. Daar was het niet druk en zo stonden we 3 kwartier nadat we geland waren buiten te wachten op onze lift. We zouden namelijk worden opgehaald door John en Mary, om met hen naar een restaurant te gaan waar we gezamenlijk met Hjalmar en Nicole zouden eten. Als we een uur later zouden zijn geland, zou het mooi aansluiten. Maar nu zaten we met tijd die we moesten overbruggen. We besloten om naar het appartement van Hjalmar en Nicole te gaan en Hjalmar daar te verrassen (Nicole zat ook in het complot en was op de hoogte van onze komst).

John en Mary gingen eerst naar binnen en een minuutje later wij. Verbazing alom bij Hjalmar toen ik binnenstapte en Jan Maurits er vlak achteraan. Dat was een fijn weerzien!

Het etentje was in het oudste Japanse restaurant van Seattle, uit 1904. We zaten in een aparte ruimte waar we onze schoenen uit moesten doen. Een uitdaging, na zo’n lange reis… Het leek alsof we traditioneel op de grond moesten zitten, bij zo’n lage tafel, maar gelukkig stond de tafel toch op hoge poten en konden we onze benen eronder wriemelen. We hebben heerlijk gegeten en daarna zetten Hjalmar en Nicole ons af bij onze air bnb. We zitten ‘downtown Seattle’, zoals dat zo mooi heet. Verschillende bezienswaardigheden zijn te voet te doen, want we zijn niet van plan om een auto te huren.

Maneki

Maneki

De koffers zijn uitgepakt, bijna alles heeft een plekje. Morgen weer verder. Het is kwart over 9 (‘s avonds). Nog even ontspannen met een serietje en dan hopen dat we kunnen slapen. Morgen een wandeling die eindigt bij een oesterfarm…

1. Tom:
    5 april 2025
    Die eigen beker voor de koffie maakt dat ik jullie al dat gevlieg (bijna 🙄) vergeef
    ...maar, ondanks alles:
    Een heeeeeeeeeeeeeeeel fijne tijd daar! 🙋🏼‍♂️
  2. Susanne:
    5 april 2025
    Jaaa jullie zijn er weer. Wat zal dat een fijn weerzien zijn geweest. Heel veel plezier!
  3. Ernst:
    Veel plezier!
  4. Elly:
    5 april 2025
    Familie in Zwolle is ook geseattled😉 heb een hele mooie tijd😘
  5. Maria:
    Veel plezier. Wat een mooi kado voor Hjalmar
  6. Esther:
    5 april 2025
    Wat een goed idee van die mokken!
    Veel plezier daar! Klinkt nu alweer erg leuk allemaal!
  7. Jodi Buchanan:
    5 april 2025
    Thank you for keeping me on your trip blog. You both look great! Such a great surprise for Hjalmar. With all of the uncertainty in the world and especially in the United States right now I want to thank you for choosing to visit our country once again. I hope you have a great time. Steve and I still have not done the Pacific Northwest. Did I tell you we gave up the RV and have settled in an apartment? I'll send an email after I know that you are home. ENJOY your time with the kids. Hugs..
  8. Lisanne:
    6 april 2025
    Heel veel plezier! Wat een mooie verrassing voor Hjalmar! Genieten! 😍
  9. Nancy:
    6 april 2025
    Heel veel plezier en geniet van elkaar
  10. Corry Volmer:
    7 april 2025
    Alsnog van harte proficiat met Hjalmar!!!
    Dit zal zijn mooiste kado zijn geweest. Fijn, dat jullie er zijn en voorlopig
    in hun omgeving. Heel fijne tijd gewenst en lieve groet van ons.
  11. Adri:
    8 april 2025
    Gefeliciteerd Hjalmar, jullie een fijne vakantie met elkaar. Leuk om de reis te lezen. Heerlijk genieten. Volgens mij zag ik op een foto in de verte vancouver-eiland liggen klopt dat? Groetjes erik en adri