Regatta in de regen.

6 april 2025 - Seattle, Washington, Verenigde Staten

De flinke inspanning van gisteren, in de frisse buitenlucht heeft er niet voor gezorgd dat we vannacht goed hebben geslapen. Daar hadden we een beetje op gehoopt, maar helaas. Ook had de regen bedacht om al vroeg in de ochtend te komen in plaats van, zoals voorspeld, in de loop van de middag. We zijn deze ochtend daarom rustig opgestart met ontbijt in bed en het doornemen van berichtjes en mail. Het appartement dat we huren is vrij compact en praktisch ingericht. Alles is in feite in één ruimte. Het loopje van de keuken naar het bed is maar kort.

Na het douchen liepen we naar de Target, een warenhuis met ook een supermarktgedeelte. We hebben een paar mensen beloofd om hier iets voor hen te kopen en we hadden zelf een paar boodschappen nodig. Het was nog rustig en we konden op ons gemak rondkijken. Kleding is hier over het algemeen niet duur en ook producten zoals Lego schelen net wat met Nederland.

Nicole kwam ons aan het begin van de middag ophalen om naar dezelfde plek als gisteren te gaan, Lake Stevens. Daar was voor de tweede dag op rij een roei evenement aan de gang. Hjalmar moest vandaag 3 keer een wedstrijd roeien. Het was een stuk rustiger dan gisteren. Er waren toen veel kinderen en het weer werkte zaterdag ook mee. Vandaag was te zon niet te bekennen en hadden we regen. Variërend van flinke miezer tot behoorlijk harde regen. Gelukkig was Jan Maurits toen we buiten stonden te wachten op Nicole nog snel naar boven gerend om een extra kleding op te halen. Dat hadden we zeker nodig.
Maddy, een goede vriendin van Nicole en Hjalmar was er ook om Hjalmar aan te moedigen. Nicole had kartonnen borden gemaakt met motiverende teksten om Hjalmar nóg harder te laten roeien. Dat hielp, want Hjalmar en zijn team wonnen ook hun derde wedstrijd van de dag! We stonden op een goede plek voor om de boten te zien finishen. Het bleef gestaag regenen en mijn broekspijpen, die aan de lange kant zijn, waren tot op zo’n 20 centimeter vanaf beneden nat geworden. Het klopt: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. We hadden spijt dat we onze regenbroek niet hadden meegenomen.

IMG-20250406-WA00151000024881100002487110000248951000024865IMG-20250406-WA0035

Nadat Hjalmar had geholpen met opruimen, zijn medailles in ontvangst had genomen en zich had omgekleed, trakteerde Maddy op ‘cookies’. Ik had in gedachten het Nederlandse formaat, maar deze waren echt Amerikaans. En 6 verschillende smaken. Heerlijk!
We namen afscheid van Maddy en gingen naar Hjalmar en Nicole’s huis. Daar kregen we een agv’tje, aardappeltjes, groenten en vis. Zalm, gevangen door eerder genoemde Maddy, vlak bij haar huis. Lokaler kun je het bijna niet krijgen.

IMG-20250406-WA0036

We bedachten dat het slim zou zijn om het niet te laat te maken en dat wij op eigen gelegenheid terug zouden gaan naar First Avenue. Het is morgen gewoon een werkdag voor Hjalmar en Nicole. Onze Amerikaanse ov-chipkaart is opgeladen, zodat we die ook kunnen gebruiken mocht iets te ver zijn om te lopen. Zoals bijvoorbeeld morgen, als we ‘s avonds naar een honkbal wedstrijd gaan.

IMG-20250406-WA0034

1. Jodi Buchanan:
    7 april 2025
    Are you going to the Mariners vs Astros game? Have a good time. For you, Hjalmar and Nicole I hope the Mariners win...but being from Texas we cheer for the Astros 🤗
  2. Idwer:
    7 april 2025
    Yes, the Mariners vs Astros!